tirsdag den 1. juli 2014

ELDER FLOWER LEMONADE

Det er lige tiden til at lave noget hyldeblomstsaft, inden alle blomsterne forsvinder! Så hvis du også er vild med hyldeblomst, så skynd dig ud at få plukket nogle til en omgang hyldeblomstsaft!

Du skal bruge:
- 80 skærme hyldeblomst
- 6 Økologiske citroner
- 1,3 kg. sukker (kommer an på hvor sød du vil have saften)
- 2 liter kogende vand
- 120 g. citronsyre
- En stor skål eller gryde at opbevare det i
- 1 stor gryde
- Et viskestykke
- En stor si


1. Start med at klippe så meget af stilken af hyldeblomstklaserne som du kan, da desto mere stilk betyder mere bitterhed.

2. Tag dem så ned i en gryde/skål med låg til, hvor du kan opbevare dem. Men før de får lov at stå de fem dage, skal du også have skåret citronerne ud i skiver og lagt ned i skålen. Vandet og sukkeret blandes og hældes i sammen (vandet skal være afkølet efter kogningen) og så mangler du bare at hælde citronsyren i. Det skal nu stå i fem dage.3. Nu skal saften "sorteres fra". Tag en stor gryde, læg sien over med et viskestykke og hæld det så ned i. Sorter citronerne fra inden, da sien ellers hurtigt vil blive fyldt.
Når sien er fyldt, tager du viskestykket og vrider en smule, og smider resterne fra hyldeblomsterne ud. Det bliver du ved med til det hele er brugt op.4. Så skal du bare køle det ned i køleskabet. Det kan være en ide at have nogle flasker stående til at hælde det i.
Hvis du vil have det til at holde længere tid, skal du hælde 10 ml atamon i det eller hælde det i nogle fryseposer til fryseren.

Så kan du ellers nyde noget utrolig lækkert og sundt hjemmelavet hyldeblomstssaft! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar